lauantai 18. helmikuuta 2017

Amway eSpring International Women 9-ball Championships 26.2.-5.3.2017

Tervehdys.

Olen saanut kunnian edustaa EBPF:n taidokkaita tuomareita maaliskuun alussa järjestettävässä Amway Cupissa osana EPBF:n ja APBU:n välistä tuomarivaihto-ohjelmaa. Samalla minut on nostettu Senior Referee -tasolle, joka on kolmiportaisen tuomariluokittelun korkein taso.

APBU on Taiwanin biljardiliitto ja maassa on tunnetusti julmettu määrä huipputaitavia mies- ja naispelaajia, mutta myös erittäin aktiivinen, strukturoitu sekä toimiva tuomariorganisaatio. EPBF:n ja APBU:n välinen tuomarivaihto-ohjelma on ollut toiminnassa jo kolmatta vuotta ja siihen on kuulunut vuosittain kahden tuomarin lähettäminen APBU:sta EM-kilpailuihin ja EPBF:stä Amway Cupiin. Vaihdon osana on jaettu osaamista ja toimintatapoja sekä tutustuttu mielenkiintoisiin ihmisiin ja tuomareihin. Tänä vuonna Taiwaniin lähtee allekirjoittaneen lisäksi varsinkin seniorikisoissa päätuomarin tehtäviä hoitanut hollantilainen tuomari Huub van der Sommen.

Amway Cup on toinen vuosittainen naisbiljardin suurtapahtuma ja viime vuonna voiton nappasi sensaatiomaisesti vasta 16-vuotias Filippiinien Chezka Centeno voittaen finaalissa Kelly Fisherin. Kilpailusta tulee varmasti jännittävä ja ainakin minulle jännittävä myös siinä mielessä kuinka suuri mediatapahtuma koko kilpailu on. Televisiokamerat hyrräävät ja käsittääkseni päivällä kuvatut ottelut näkyvät internetin livestreamien lisäksi iltaisin koostelähetyksinä paikallisilla tv-kanavilla. Pyrin laittamaan kuvia ja tunnelmia tänne blogiin sekä kilpailusta että muutenkin paikallisesti (biljardi)kulttuurista. Tämä on minulle ensimmäinen visiitti Taiwaniin ja odotan innolla koko matkaa.

Taiwanin biljardikilpailuja pääsee parhaiten seuraamaan Alison Changin nettisivujen kautta, Amway Cupin kisasivusto:
http://alison-chang.com/events/2017-amway-espring-international-women-9-ball-championship/

Kilpailut pidetään 26.2.-5.3.2017 ja ilmeisesti ensimmäiset päivät ovat varattu paikallisille karsinnoille. Lennän Suomesta 27.2. iltapäivästä ja saavun Taipeihin 28.2. alkuillasta ja ilmeisesti varsinainen tuomarointiurakka on tiedossa 2.3-5.3. jossa 1.3. on varattu players meetingille. Kilpailujen jälkeen jään muutamaksi päiväksi tutustumaan Taiwaniin. Valitettavasti tämän turnauksen takia en pääse tuomaroimaan kevään EM-kisoja Portugalin Albufeirassa, mutta olen varma, että tästä tulee ikimuistoinen reissu. :)

Terkuin,
Biljardituomarinne Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti